Tilburg – Op 02 november is de Wagenmakerij in Tilburg het toneel voor heel Sneakerminded Nederland, als Deadstock Sneakermarket voor de eerste keer neerstrijkt in Tilburg.

Met ruim 80 verschillende tafels, waar zowel particulieren, winkels als merken hun meest exclusieve schoenen komen verkopen, is Deadstock Sneaker Market (DSM) het grootste sneaker evenement buiten de randstad. Voor het eerst strijkt DSM neer in de Wagenmakerij Tilburg. “Een hele industriële en toffe locatie gelegen dat perfect past bij DSM. Naast sneakers biedt DSM ook ruimte aan verschillende artvormen zoals tattoo, muziek, fashion en sport sneakers – aldus Menzo Dijkstra, een van de organisatoren van DSM.

Organisator Diede van Overbeek: “De sneaker industrie is een groeimarkt; zo blijkt wel uit de online aanwezigheid van sneakerheads en bijvoorbeeld kunstenaars en populaire schoenenmerken wiens samenwerkingen het internet in vervoering brengen.” Ondernemers Peter Eschgfäller en Menzo Dijkstra hebben al een succesvol online sneaker boutique genaamd Bijsmaak en zien DSM als een mooie toevoeging in de sneakerwereld. “We zagen deze trend als een kans waarmee we een uniek evenement toevoegen aan de evenementenkalender van Tilburg”.

Voorheen heeft Deadstock Sneaker Market al succesvolle edities gehad in Nijmegen (Vasim) en Eindhoven (Klokgebouw). De organisatoren verwachten uit heel Nederland veel sneakerfreaks: “vanuit heel Nederland krijgen we aanvragen tot deelnamen aan ons evenement”, vertelt Peter Eschgfäller.

Tickets voor Deadstock Sneaker Market kosten €10,- en zijn te krijgen via www.deadstocksneakermarket.com/tickets. Tafels zijn te huur en kunnen gereserveerd worden via info@deadstocksneakermarket.com.

ATTENT FACEBOOK